Carian
May 30, 2021

Biro Politik Telah Beri Amaran Keras Kepada Iswardy

Pimpinan KEADILAN mengambil maklum sebuah video YouTube yang dimuatnaik seorang individu bernama Iswardy Morni yang didakwa menghina Yang di-Pertuan Agong.

KEADILAN mengesahkan Iswardy adalah seorang anggota biasa parti berdaftar di cabang Petra Jaya, Sarawak dan tidak memegang apa-apa jawatan di dalam hiraki pimpinan KEADILAN Sarawak mahupun Pusat.

Kenyataan-kenyataan beliau tidak sama sekali mewakili pendirian parti KEADILAN, sebuah parti yang menjunjung dan mempertahankan Institusi Raja-Raja Melayu seperti tercatat dalam perlembagaan parti.

Ucapan beliau di dalam video-video sebelum ini pernah dibangkit dan dibincang di dalam Biro Politik KEADILAN, dan keputusan telah diambil seawal April lalu dengan memberi amaran keras kepada beliau. Parti juga telah memberi amaran tidak teragak-agak mengambil tindakan tegas termasuk memecat beliau sekiranya beliau mengulangi perbuatan yang sama.

Namun, oleh kerana isu video Iswardy kini telah menjadi kes siasatan Polis Diraja Malaysia, KEADILAN akan menunggu hasil siasatan tersebut sebelum mengambil tindakan lanjut terhadap beliau.

Fahmi Fadzil
Pengarah Komunikasi KEADILAN

Related Posts
crossmenuchevron-up