Carian
March 12, 2021

Jangan Menghina Program Wanita KEADILAN Johor Mengagih Tuala Wanita

Beberapa hari kebelakangan ini tular satu laman kumpulan politik pro Perikatan Nasional di Facebook bertindak menghina dan merendah-rendahkan program anjuran Wanita Keadilan Johor mengagihkan tuala wanita kepada orang ramai di tepi jalan sekitar Tebrau.

Pada pandangan saya, tindakan seperti ini sangat seksis, tidak beradab dan tidak bertanggungjawab. Jelas penghinaan kepada kaum hawa diluar sana.

Nasihat saya, kita kena lihat sesuatu perkara dengan lebih luas. Saya amat yakin program yang dianjurkan oleh Wanita Keadilan Johor bukan semata-mata mengagihkan tuala wanita secara semberono tetapi sudah tentu ianya punyai mesej yang ingin disampaikan, misalnya berkaitan kebersihan dan kesihatan wanita.

Wanita yang datang haid setiap bulan sememangnya satu lumrah. Saya sendiri mengakui, kadangkala ada bantu ahli keluarga atau isteri saya beli tuala wanita di pasaraya. Saya rela dan tidak pernah anggap bantuan ini satu hal yang memalukan.

Kepada Wanita Keadilan Johor, jangan putus semangat dan anggaplah ini sebagai satu bentuk ujian supaya anda semua menjadi lebih kuat pada masa hadapan. Perbanyakan lagi program yang kreatif dan jangan sesekali berhenti berkhidmat untuk rakyat.
YB JIMMY PUAH WEE TSE
Timbalan Pengerusi Keadilan Johor,
ADUN Bukit Batu

Related Posts
crossmenuchevron-up