Carian
July 15, 2021

Amar Abd Jalil Dilantik Sebagai Ketua AMK Perlis

Susulan rombakan jawatankuasa Angkatan Muda Keadilan (AMK) Negeri Perlis yang telah dilaksanakan pada 28 Jun yang lalu, seorang Ketua AMK Negeri hendaklah dilantik bagi mengetuai organisasi AMK Perlis yang baru.

Oleh yang demikian, berdasarkan peruntukan Perlembagaan parti dan peraturan AMK, Ketua AMK Malaysia telah membuat keputusan untuk melantik saudara Amar bin Abd Jalil yang ketika ini mengetuai AMK Cabang Padang Besar selalu Ketua AMK Perlis yang baru berkuatkuasa serta-merta.

Sdr Amar merupakan anggota Parti Keadilan Rakyat sejak tahun 2010 yang aktif membantu gerak kerja aktivisme parti dan program-program kebajikan di Perlis. Beliau pernah berkhidmat sebagai Pegawai Pemasaran dan perhubungan awam di Hospital Pakar KPJ sehingga tahun 2018 sebelum melibatkan diri sepenuhnya dalam kegiatan kemasyarakatan dan politik.

AMK Malaysia yakin keputusan ini akan mampu memperkemas struktur organisasi dan gerak kerja AMK di Perlis. Hal ini seterusnya akan memastikan idealisme Reformasi dapat terus dibentuk dan digilap dalam kalangan anggota AMK di Perlis bagi melahirkan lebih ramai pemimpin yang berkualiti untuk KEADILAN.

SYUKRI RAZAB
Setiausaha
Angkatan Muda Keadilan Malaysia

Related Posts
crossmenuchevron-up