Carian
April 21, 2021

KKM Harus Fokus Pada Kerja Bukan Cari "Like"

Tangkap Layar mengenai arahan Kementerian Komunikasi dan Multimedia meminta semua Jabatan dan agensi supaya mengikut akaun media sosial Menteri dan Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia disebar secara meluas.

Saya melihat arahan daripada Kementerian Komunikasi dan Multimedia yang memerlukan bantuan penjawat awam untuk meningkatkan populariti Menteri dan Timbalan Menteri tidak sepatutnya berlaku. Penjawat-penjawat Awam menggalas tanggungjawab besar dalam merangka dasar, melaksanakan dasar dan sekarangnya perlu lagi membantu meningkatkan populariti Menteri dan Timbalan Menteri?

Kementerian Komunikasi dan Multimedia yang sepatutnya memberi lebih tumpuan dalam merangka dasar yang lebih komprehensif, menyelesaikan masalah liputan telekomunikasi dan perkara-perkara yang lebih penting.

Adakah Menteri dan Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia lupa atas kejadian yang berlaku di Sabah di mana adik Veveonah Mosibin perlu memanjat pokok bagi mendapatkan liputan internet untuk menjalankan peperiksaaan secara talian?

Arahan tersebut perlu ditarik balik dan Kementerian perlu meletakkan fokus kepada isu yang lebih utama serta melaksanakan dasar untuk kepentingan rakyat jelata dan bukannya dasar untuk kepentingan peribadi.

Chan Chun Kuang
Pengarah Komunikasi AMK Malaysia
Naib Ketua AMK Pahang

Related Posts
crossmenuchevron-up