Carian
December 14, 2021

Calon KEADILAN Opar Meneng Biris Mengecam Kenyataan Pemimpin PBB

Merujuk kepada sebuah kenyataan media oleh Timbalan Presiden Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) Datuk Amar Awang Tengah Ali Hasan yang telah disiarkan oleh Utusan Borneo Online bertarikh 13hb Disember 2021, adalah suatu kenyataan yang tidak bertanggungjawab.

Beliau yang dipetik berkata bahawa wakil rakyat GPS ada diberikan peruntukan Geran Kecil Luar Bandar (MRP) sebanyak RM2 juta setiap tahun. Selain itu katanya wakil rakyat GPS juga diberikan peruntukan RM5 juta bagi Projek Transformasi Luar Bandar (RTP) dan RM1 juta lagi bagi tujuan baik pulih rumah.

Semalam Timbalan Presiden PBb, Datuk Amar Awang Tengah menyatakan Dun Opar akan kehilangan peruntukan sebanyak 8 juta setahun jika calon GPS Billy kalah di situ.

Sy mengangap kenyataan ini sebagai satu ugutan bagi penggundi opar kerana seharusnya peruntukan bagi sesuatu kawasan DUN wajib disalurkan tidak kira siapa atau dari parti mana wakilnya.

Peruntukan sesuatu DUN ialah untuk kepentingan rakyat ,bukan untuk kegunaan peribadi wakil rakyat di situ. Saya harap Awang Tengah memohon maaf atas kenyataan beliau dan jgn cuba untuk menghukum rakyat jika calon gps kalah di sesuatu kawasan.

Meneng Biris
Calon KEADILAN N1 Opar

Related Posts
crossmenuchevron-up